Navigaatio

Uutiset

Tältä sivulta löydät uutisia littyen palveluumme ja yleisesti energiatodistuksiin.

Muita hyviä tiedonlähteitä liittyen lakiin ja käytäntöihin on Ympäristöministeriö ja Motiva.

Kumppaniksi?

Jos olet kiinnostunut tulemaan kumppaniksi palveluumme, niin ole yhteydessä tai jätä yhteystietosi, niin vastaamme sinulle.
kumppanit@energiatodistus.info

Uudistamme palvelua

(6.10.2013)

Olemme uudistamassa palveluamme yhä paremmin vastaamaan käyttäjien tarpeita. Palvelumme kautta voit pian tilata energiatodistuksen olemassa olevalle tai uudelle talolle. Palvelemme myös taloyhtiöitä ja muita energiatodistuksen vaativia rakennushankeita. Jos sinulla on kysymyksiä liittyen uudistukseen niin ole yhteydessä. Autamme mielellämme.
Ota yhteyttä

Laskijoita tarvitaan

(6.10.2013)

Liittyen uuteen palveluumme etsimme ympäri Suomen sertifioituja energiatodistuksen laskijoita. Tulemme palvelume kautta tarjoamaan uusia tilauksia ja merkittävästi helpottamaan laskentatyötä.

Yrityksenä kehitämme uutta liiketoimintaa energiasuunnittelun ja -laskennan pariin, sekä uusia työkaluja kumppaneidemme käyttöön.
Ota yhteyttä

Rakennuksen energialuokka pakolliseksi myynti- ja vuokrausilmoituksiin

(18.12.2012)

Eduskunta on tänään 18.12.2012 hyväksynyt rakennusten energiatodistuslainsäädännön. Lainsäädäntö tulee voimaan todennäköisesti kevättalvella, kun siihen liittyvät asetukset on vahvistettu. Jatkossa uusille ja vanhoille rakennuksille energialuokka määritetään samalla tavalla.

Taloyhtiöillä huutava pula energiatehokkaista korjaustavoista

(24.11.2009)

Rakennusten energiatehokkuutta pyritään parantamaan tiukentamalla rakennusmääräyksiä 30-40 prosentilla vuoden 2010 alusta, on taloyhtiöillä huutava pula hyvistä korjausrakentamisen toimintatavoista ja pätevistä tekijöistä. Myös uudistuva asunto-osakeyhtiölaki tuo paineita, sillä se edellyttää taloyhtiön hallitukselta selvitystä kiinteistön korjaustarpeista seuraavien viiden vuoden aikana.

Kiinteistöveron porrastaminen energiatehokkuuden mukaan

(14.10.2009)

Ympäristöministeriön selvityksen mukaan rakennusten kokonaisenergiankulutus on koko Suomen energiankäytöstä 40 prosenttia. Rakennusten kiinteistöveron porrastaminen energiatehokkuuden ja lämmitystavan perusteella on teknisesti mahdollista. Porrastus voitaisiin vaihtoehtoisesti toteuttaa esimerkiksi uuden, energiatehokkaan rakennuksen tai energiatehokkaaksi korjatun vanhan rakennuksen vapauttamisella kiinteistöverosta tietyksi määräajaksi. Tehdyn esiselvityksen perusteella soveltuva menettely saattaisi olla se, että kiinteistön energiatehokkuuden ja sen lämmitystavan perusteella tehtävä verohuojennuksen peruste viedään uu¬disrakentamisen osalta rakennuslupamenettelyssä ja olemassa olevan rakennuskannan osalta kiinteistönomistajien toimesta viranomaisen hallinnoimaan rekisteriin. Päätökset kiinteistöveron mahdollisesta käyttöönotosta tähän tarkoitukseen samoin kuin veromallin kehittäminen edellyttävät kuitenkin lisäselvityksiä.
Lähde: Ympäristöministeriö

Kiinteistöveron porrastaminen energiatehokkuuden mukaan

(14.10.2009)

Eduskunta sai hallitukselta esityksen torstaina 1. lokakuuta joka vahvistaa budjettiriihen linjaukset korjausavustuksesta. Vuoden 2010 huhtikuun alusta vuoden loppuun asti voitaisiin myöntää avustuksia toimenpiteisiin, joilla parannetaan rakennusten sekä taloyhtiöiden energiatehokkuutta, vähennetään haitallisia päästöjä tai otetaan käyttöön uusiutuvia energialähteitä. Arvioitujen parannus- ja korjaustoimenpiteiden kustannusten tulisi myös näissä avustuskohteissa olla vähintään 5 000 euroa.

Hallituksen esityksen mukaan avustusta myönnettäisiin 15 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista, ellei olisi erityistä syytä myöntää avustusta tätä pienempänä. Tämän hetkisen valtion talousarvioesityksen mukaan näihin avustuksiin olisi käytettävissä enintään 37 miljoonaa euroa.

Avustettavista toimenpiteistä sekä ohjeistuksesta tullaan säätämään tarkemmin valtioneuvoston asetuksella.

Lähde: Rakennuslehti